Olika.

Min låtsas mammas syster berättade en historia för mig igår som jag har tänkt på, för att den visar att alla människor är olika. 

För att komma till Krishnas tempel där han talade behövde hans lärjungar ta sig över en bred flod. Vid floden fanns det en båt med rep fästa på båda sidor om floden så att man kunde sitta i båten och dra sig över med hjälp av repen. 

   En dag när en utav Krishnas lärjungar skulle ta sig över floden för att komma till Krishnas tempel satt det en massa människor på båten och pratade illa om Krishna. Lärjungen ställde sig upp och skrek åt människorna på båten att de inte skulle prata skit om Krishna för då skulle han minsann kasta dom i floden! 

   När lärjungen kom fram till templet berättade han för Krishna vad människorna på båten hade sagt och att han hade ställt sig upp och gastat och gormat åt de.Då skrek Krishna till honom att ”Du skulle inte ha skrikit åt de och hotat de, du skulle ha suttit där lugn med frid i själen!”

    Nästa dag åkte en annan lärjunge över med båten och åter igen satt det massa människor och pratade illa om Krishna. Den här lärjungen satt bara där lugn och tyst och tänkte lugna tankar.

   När han kom fram till templet berättade han för Krishna vad människorna på båten hade sagt och vad lugn och tyst han hade varit. Då skrek Krishna åt honom att ”Du skulle ha ställt dig upp och skrikit och gormat och försvarat min heder!”

I templet fanns det en gammal dam som hade varit med båda dagarna och sett Krishna skrika åt de båda lärjungarna, och hon tyckte det var besynnerligt att Krishna hade sagt så olika saker till lärjungarna, så hon frågade Krishna om det.   Krishna svarade: ”De behöver lära sig olika saker. Den första är för hetsig och aggressiv och behöver lära sig att ta det lugnt. Den andre behöver lära sig att stå upp för vad han tycker och inte alltid sitta tyst.”

   
O.B.S
bilden är inte min hittad här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0