Jaså då får man rösta i valet

Det finns två saker jag tycker om med dagens politiska klimat; 1. Jag kommer få rösta, samt 2. Röd-gröna vann förra valet. 
   I övrigt är detta pinsamt. Först var det pinsamt att socialdemokraterna var så dåligt förberedda för att vinna valet, vart ju lite konstigt där redan från början. Men nu?? Nu tillåts, pågrund av en löjligt stel blockpolitik, ett främlingsfientligt järnrörsparti med ledamöter som kallar kvinnor för hora att utöva en vågmästarroll så stor att det kan sluta med att 13% av folket kommer att bestämma över oss alla. Det är löjligt och oansvarigt av SD att fålla socialdemokraternas budget enbart för att de inte fick sin vilja igenom. Sveriges befolkning har röstat på den regering de vill ska styra landet. Respektera det. 13% av Sveriges befolkning fick igår så stor makt att vi nu tvingas gå till omval. Och om man ska tro det som SD har sagt så kommer de inte att godkänna en budget där de inte har fått igenom en del krav. Alltså, oavsett om alliansen nu vinner valet den 22:a mars, så kan även deras budget fällas och vi kan hamna i samma situation ännu en gång. 
   Så då finns det två alternativ; 1. Samarbeta med SD (vilket skulle innebära brutna vallöften från båda sidor) samt 2. Sammabeta över blockgränsen. 
   På punkt två kommer allianspartiernas ansvar in. Stefan Löfven har under hela sin korta period osm statsminister försökt sträcka ut en hand mot alliansen. Men de har vägrat samarbeta, vilket har försatt oss i exakt den position vi är i idag. Är det värt det undrar jag? Ni som röstar på alliansen, ser ni hellre SD i rollen som vågmästarparti än ett sammarbete över blockgränser? Oavsett om det skulle ske med den sittande regeringen eller de som kommer sitta efter nästa val så kommer utkomsten vara den samma, och det är ett röd/blått sammarbete. Så varför inte spara oss en jävla massa pengar, tid och diskussioner, och bara sluta vara sju år gamla och lär er att kompromissa. Löfven har inte varit en fantastik statsminister. Men när det gäller budgeten så är det först Sverigedemokratera, och sedan Alliansen som bär ansvaret för det som skett. 
   Men det viktigaste nu är inte att peka finger och skylla på varandra. Kliv fram, ta ansvar och styr upp detta ni vuxna, mogna människor som ansvarar för hela vårt land. Det är dags nu, oavsett partitillhörighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0