Vi lever bara för idag, välkommen till rhodos stad

Okej så nu är jag här. 
 
Det här med att blogga från Rhodos visade sig vara en lite större utmaning än förväntat, men plötsligt händer det. 
 
Jag har nu varit här i 6 veckor. Det har hänt mer saker här än jag någonsin skulle kunna skriva om, livet går så upp och ned att det skulle bli en bok bara om första veckan. Allt förändras konstant, det kommer och åker människor hela tiden, och en person som här är en självklar del av ens liv i flera veckor kan plötsligt åka hem och efter ett par dagar är det som om de aldrig funnits. Man har verkligen ett helt separat liv här mot hemma, man bor annorlunda, har andra vänner, värderar saker annorlunda, normerna och vad som förväntas av en som person är annorlunda, det är folk från hela Sverige och norden blandat. Det som skulle chocka en hemma reagerar man inte ens på här. Rickard gjorde en tatuering på kuken sin första kväll, grannarna har tolvkant, kommer hem från bargatan klockan 8 och jobbar halv tio, Aada blev slagen så att hon tappade en halv tand, ibland vaknar man och har bara 34 cent att äta för på hela dagen, livet går vidare helt enkelt. Vi lever för dagen här nere, annars skulle vi aldrig klara oss. 
 
Jag jobbar i alla fall två jobb, dagtid är jag försäljare för Mega Party Boat, den ENDA partybåten på Rhodos, och på nätterna så är jag bartender på Big Brother Bar på bargatan. Säljarlönen går på mat, alkohol, toapapper och liknande och bartenderlönen betalar hyran. Säljarjobbet är slitigt, i och med att det innebär runt 4-6 timmar om dagen på stranden där man bara går runt och är varm och pratar med folk, men det är också roligt att lära känna varenda kotte under 30 i hela staden och senså får man en rätt najs solbränna. Bartenderjobbet har även det sina ups and downs, det är roligt när det är kunder i baren, det är bra med dricks och det är en asbra erfarenhet, men å andra sidan så kan jag aldrig festa med de andra på nätterna för att jag jobbar och senså sover jag aldrig. 
 
Mina första tio dagar bodde jag på Astron hotel med en stor grupp från crewet, men efter det så flyttade jag in med Emmy istället (den andra bartendern i lilla baren på Big Brother och typ min syster här nere) i en liten lägenhet som aldrig är ren. I och med att Niklas tappade bort lägenhetsnycklarna på fyllan när han var här (vilket är en hel historia i sig) så har vi heller inga hemmanycklar utan klättrar in genom fönstret titt som tätt för att vi är rädda för att berätta för lägenhetskillen att vi tappat bort nyckeln. Våra grananr från Grabbarna Grus har dock varit änglar och lånat oss en nyckel till porten, och vi har lärt oss att bryta oss in i vår egen lägenhet med hjälp av en fickkniv, så ibland så går vi faktiskt även in så i lägenheten. 
 
Partybåten varje vecka är i övrigt helt fantastisk, jag har skitkul varje vecka. Ibland är man mer sliten än andra, men det blir bra varje dag, och jag är alltid lika ledsen när vi är tillbaka i hamnen. Hur mycket biljetter jag säljer varje dag varierar något helt brutalt, men snittar väll runt 7-8 stycken. Denna vecka har jag sålt 9, men det är enbart en säljdag eftersom att jag idag är hemma sjuk. Vaknade med värk i hela kroppen, ont i huden, lite feber och en brutal mensvärk. Det är dock borta till imorgon, men jag ska hålla mig borta från alkohol idag, onsdag och torsdag, bara för att vara säker. Idag har jag också sett till att dricka apelsinjuice, äta mörkt bröd och lax för att få bort muskelvärken som jag misstänker kommer från näringsbrist. Till middag ska jag köpa sallad, och i baren ikväll ska jag dricka tranbärsjuice, det borde hjälpa, för imorgon måste jag jobba. 
 
Crewet och resten av människorna är till absolut största majoritet bäst. Emmy som jag delar lägenhet med är i stort sett en del av mig, hela 154 centimeterna av henne. Just nu och de senaste två veckorna så bor vi dock i princip hos Hugo, vi droppar mest förbi lägenheten och duschar och hämtar saker. Hugo bor ensam i ett rum med 4 sängar sen hans rumskompis Orxan åkte hem för en vecka sedan. Orxan och jag var nära här så det va btw astrist. Men det finns så många andra här. Med Jonte hänger vi även väldigt mycket, han är bara bäst, förfesten brukar vara hemma hos honom och Alesso (Albin kallas Alesso det är en lång historia okej) och även eventuella efterfester. Senså är det alla de finska tjejerna, Julia, Aada och Johanna, och Amanda och Amanda som är svenskar och sen en finsk kille som heter Joijo (tror jag att det stavas). Och sen är det även folk som redan har åkt hem, som Joanna och Sandra, och folk som bytt jobb som Rickard som är på El Corazon nu och Deria som är på Pepes Bodega. Listan på människorna i mitt liv kan göras flera mil men jag tror att det är de relevantaste om man inte räknar crewet på Big Brother, och dom hänger jag inte med utanföre jobbet. 
 
Jag har så mycket historier härifrån att det inte går att ens börja berätta om själva resan, men nu har jag fått ihop en hel del i alla fall. Vi fpr hoppas att det flyttar in nån ny worker i Hugos rum så att jag kan fortsätta komma hit och använda internetsladden. 
 
Bilder får vi skita i så länge. 

RSS 2.0